Rutiner - FLY,  Små små steg

Innan vi börjar, varför skapa rutiner i småsteg?

Jag skrev tidigare om vikten av att ha bra rutiner, och lite om varför. Vi ska dock vara medvetna om att det tar mellan 25-28 dagar att skapa en ny rutin. Många av oss, inklusive mig själv har väldigt lätt för att sluta fokusera. Det finns alltid något roligare att göra. Det är därför som det måste få lov att ta lite tid att skapa nya och bra vanor. Ditt hem blev inte upp och ned vänt på en dag, och det kommer inte att ta en dag att få ordning på det.

Rutiner

  1. Skapa små rutiner först och arbeta sedan därifrån till större och bättre rutiner . Rutiner som fungerar och är anpassade efter ditt liv och din familjs behov.
  2. Att regelbundet och med vilja göra våra rutiner även när det blåser är nyckeln till att lyckas. Regelbundenhet är för mig tråkigt, men så nödvändig.
  3. Att låta det få ta tid och att njuta av de små framstegen vi gör varje dag, är också en av nycklarna. Att inte pressa oss själva till att göra allt på en gång. Övning ger färdighet, när du ramlar, res dig igen och försök på nytt. En dag kommer du att lyckas! För kan jag så kan du.

Nästa blogginlägg kommer att handla om steg nummer ett som är att göra ren din diskho. Blogginläggen kommer att publiceras efter min resa, och jag har inte gjort allt i rätt ordning. Vilket kanske inte förvånar de som känner mig, men jag har för engångsskull tagit det lugnt och inte gjort alla steg samtidigt. Självklart kommer du att få mina funderingar och tips, det är onödigt att uppfinna hjulet igen, men anpassningar till mitt liv har varit nödvändigt för att lyckas.

Så låt oss ta våra första babysteg tillsammans!

Självklart för mig är också att länka till det avsnittet på FlyLadys hemsida som jag berättar om, samt till FlyLady Dianes youtube klipp. De är på engelska och jag hoppas de kan hjälpa dig.

Önskar dig en härlig resa
Kram Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.