Rutiner - FLY

Städrutiner kan det verkligen hjälpa dig i vardagen?

Vill du också komma hem till ett välorganiserat och städat hem, men har ingen tid att lägga på att ta hand om ditt hem? Brukar du flänga som ett skållat troll mellan jobbet, barnens aktiviteter och kravet att ställa middag på bordet varje dag? Har du mer stress i ditt liv än vad du klarar av? Håller du på att gå sönder? Fungerar ditt förhållande till din partner och barn bra, eller är du arg större delen av tiden?

Vare sig du har barn eller inte, om du är singel eller har en nedsatt förmåga så stressar vi väldigt mycket. Att ta hand om hemmet blir ytterligare ett måste som vi känner som en kvarnsten runt halsen. Tro mig, jag är också där och var det ännu mer när barnen var små.

Självklart så finns det de personer som alltid har lyckats med att balansera allt ansvar och jag är så glad för dem. Självklart är jag samtidigt lite avundsjuk, men jag vet att vi alla har fått olika gåvor. För oss som ständigt kämpar med balansen så har jag hittat ett sätt som fungerar för mig. Det är inte perfekt, men det fungerar så att jag inte får panik varje gång som någon behöver komma hem.

Städrutiner

Jag har funnit att när det kommit till städning, att hålla ordning och rensa i röran. Så är det faktiskt bra att ha vissa rutiner. Jag vet det är supertråkigt, men ack så nödvändiga. Det är först när jag själv började ha rutiner varje morgon och kväll jag upptäckte deras styrka.

Jag har hela livet kämpat med att hålla ordning och rent hemma. Min allra största utmaning har alltid varit att få till middag varje dag. Det är något som jag fortfarande kämpar med, men tack vare rutiner har jag lyckats bättre med både ordning och reda, samt att få till middagen.

Det finns ett flertal färdiga system, med rutiner och scheman men de är alla väldigt komplicerade. Därför blev jag väldigt överraskad när jag började med FlyLadys rutiner och system.  Det är enkelt att följa, lättanpassade till mitt eget liv och än så länge så fungerar det för mig. Så vill du få till en förändring i det eget liv, följ mig på min resa så kan vi tillsammans skapa ett bättre liv för oss alla.

Kram Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.