Bilden visar ett par rosa skor med skosnören som en kvinna knyter framför ett fönster
Rutiner - FLY,  Små små steg

Ta på dig skorna…

Rutin – steg 2

Det finns en psykologisk handling som gör att du triggar igång din hjärna till att förstå att du menar allvar med att du vill få ordning på ditt hem. Den handlingen är att ta på sig skor. Skor som du behöver knyta.

Är du hemma för att du är ledig, har semester, jobbar hemifrån, tar hand om din familj, är sjuk eller mellan arbeten. Vad anledningen än är, börja dagen med att ta på dig. Självklart ska du ta hand om din morgon så som du brukar göra, duscha, kamma håret, gör din makeup och ta på dig dina kläder. Ska du få något gjort är det bästa att ta på sig kläder som du kan använda även om du skulle behöva åka till affären, göra ett ärende mm. Jag burkar ha jeans och en tröja, men den viktigaste detaljen är att ta på dig skor som du behöver knyta. Går du omkring i dina myskläder, morgonrock eller oömma kläder är chansen att det inte blir så mycket gjort. För min del, när jag klär på mig ordentligt, så hindrar också kläderna mig att krypa tillbaka ner under täcket. Se dina inneskor som ett arbetsredskap som kommer att hjälpa dig att skapa det hem som du kommer att vara stolt över och som du älskar och vill vårda.

Är du däremot borta under dagen, som det är för många av oss. Är du lyckligt lottad och har ett arbeta som du gör under dagen. Då brukar jag ta på mig inneskorna, det vill säga skor som ska knytas, när jag kommer hem. Om jag inte gör det, så brukar jag hamna i soffan och får absolut inget gjort. Min ork är helt borta så fort min rumpa hamnar i soffan.

När du har tagit på dig skorna, fått gjort det som du har förutsatt dig under dagen eller kvällen, så är känslan när du tar av dig dem så skön. Du vet också att du har gjort det du ska och kan sedan ägna dig åt att göra det som du tycker är kul, avkopplande och ger dig glädje. Man känner också att man har åstadkommit något och att hela dagen inte bara har försvunnit.

Det är många som hoppar över detta steg, speciellt här i norden där vi inte brukar ha skor på oss inomhus, och jag som älskar att gå barfota isynnerhet. Jag lovar dig, det kommer att vara ett av dina verktyg för att lyckas med att ta hand om ditt hem. Prova så kommer du att märka skillnaden, följ med mig på denna resan för jag vet att vi kan göra det tillsammans.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.